博客:提高安全绩效

行业提效部部长

提高安全绩效
2017年9月19日

钢铁行业在过去十年不断加强自身安全文化建设,离不开全球75%钢铁会员企业的大力支持。根据会员企业报告,其中误工工伤率从2006年的4.6下降到2016年的1.0,每年至少减少了15%。这对业界来说是一项重大和积极的成就,值得同仁为此感到骄傲。

误工工伤(LTI)指事故导致受伤者不能在下一个规定工作日返回工资岗位或工作。误工工伤率的计算基础是每百万工时的误工工伤数量,这其中包括死亡率。

然而,在此期间严重事故造成的死亡率并未减少。为了及时纠正这个问题,世界钢铁协会发起了“钢铁业安全生产日”活动,旨在对行业内消除五大安全事件的主因提高意识和紧迫感。五大主因分别是:运转中的机械设备、高空坠落、坠落物体、瓦斯和窒息性气体和桥式起重机。

这些危险可以被发现并减轻受伤害的程度吗?是的,他们通过参加这项年度活动可以减轻伤害程度。

这项活动主要针对行业领导者(CEO’s, CTO’s, CFO’s),希望他们在工厂内部开展安全审查和安全行为观察工作(包括所有员工和合同工),发现可能造成这些严重事故的潜在危险。世界钢铁协会通过问卷形式对企业员工及时提供帮助确认这些危险情况。从2014年第一份报告中可以看出,许多危险尚未登记也没有减轻。第二份报告中发现大部分危险已经明确并有所缓解。第三年的报告中大量减轻措施已经建立完成,并在某种程度上可以阻止严重事故的发生。四年之后,2017年我们现在看到整个行业内的死亡率已经在减少。

对于这些数字的减少,世界钢铁协会将谨慎对待同时密切关注这一变化。下一步,我们需要将这一活动在世界钢铁协会所有会员企业内形成一项年度准则。对于工厂经理,这项活动应每月举行一次,随时增加和改进危险登记和减少计划。一旦发现危害,企业员工和合同工对所有减轻行动遵守100%的服从是安全审查职能的关键。

没有人应该在钢铁制造过程中或者任何行业的任何产品制造过程中受到伤害。如果你能在不受伤的情况下操作一次班,一天班,一个月班,一年班,那么你可以这样一直操作下去。

如果我们可以管理安全,我们将可以管理好任何事情。

Hello - Love the article. I work for a steel company in Algeria, we are trying to establish safety KPI (key performance indicator) like Lost Time Injury Frequency Rate (LTIFR), the problems that my team face are: 1- that those value are most useful when comparing them to other companies for benchmarking. Now we compare each month to previews months, year to previous year, and area to other areas in our plant. 2- I personally tried to find formulas for calculating, - Frequency rate; - Severity rate; - Incident rate. Many organizations like OSHA in the USA, INRS in France and ILO (International Labour Organization) provide different formulas. So when we try to use the one provided by ILO i.e. for frequency rate (Frequency rate = No. injuries by 1,000,000 hours worked) the value was rather height (FYI, We consider all injuries even First aid cases). So I am asking if anyone can help me and my team and provide standard formulas for calculating these rates. For your information, my superior informs me that we are trying to be a part of the World Steel association. I hope that the Word Steel Association has standard formulas and that we can build our management system around them. Thanks and best regards,

avatarHAMIMED Mohammed2019-3-12 12:38:36Reply